Milovníci krémových polievok a tekvice hokkaida, tento recept musíte vyskúšať!
Suroviny:
1 Hokkaido tekvica
4 ks Organický zázvor
Zeleninový vývar alebo 2 zeleninové bujóny
Tekvicový olej
1 ks 250 ml Smotana na šľahanie
Soľ
Postup:
- Očistíme a nakrájame hokkaido na malé kúsky, zalejeme vodou (tak, aby bola tekvica úplne ponorená vo vode), pridáme zázvor a varíme až kým tekvica nezmäkne.
- Po zmäknutí pridáme smotanu, vývar (alebo zeleninové bujóny) a osolíme.
- Rozmixujeme ponorným mixérom do krémovej konzistencie.
- Dosolíme podľa chuti.
- Na suchej panvici si opražíme tekvicové semienka.
- Servírujeme s tekvicovým olejom a opraženými semienkami.
Želáme Vám dobrú chuť!