Späť do obchodu

Registrácia

Vláčna bábovka z mandľovej múky s obsahom bielkovín

Touto bábovkou zabodujete pri každej príležitosti. Či už pečiete pre návštevu alebo pre rodinku.

WhatsApp Image 2022-01-11 at 08.26.29

Suroviny:

4-5 vajec

vanilkový cukor

prášok do pečiva

200 g práškový kokosový cukor

250g mandľová múka

30g špaldová múka

1 biely jogurt (my sme použili grécky jogurt značky Milko, 140g)

125 ml smotany na šľahanie

0,5 dcl oleja

 

Postup:

  1. Vajcia vymiešame s cukrom (netreba ich oddeľovať) a vyšľaháme do zhustnutia tak, aby sa nám zväčšil objem.
  2. K zmesi pridáme múky a prášok do pečiva.
  3. Všetko spolu vyšľaháme a pridáme zvyšné ingrediencie. Zmiešame.
  4. Dáme piecť na 180°C približne na 45 minút.