Ovocie sušené mrazom (lyofilizované)
Neodolateľnosť ovocia sušeného mrazom v podobe tých najsladších jahôd, banánu alebo manga a mnohých ďalších - u nás nájdete svojho favorita!
Čo robí naše lyofilizované ovocie také špeciálne? Je to všetko v procese, ktorý zachováva prírodnú chuť, vôňu a živiny ovocia, zatiaľ čo sa zbavuje vody - a to všetko bez straty jeho živín! Výsledkom je lahodné ovocie, ktoré zosieva úžasné farby a plné chute.
Ovocie sušené mrazom, takzvanou lyofilizáciou . Ovocie je sušené hlbokým mrazom a za veľmi nízkeho tlaku. To spôsobí, že voda z ovocia sublimuje - voda sa mení na paru a nemrzne. Vďaka tomuto procesu je zachovaná ako pôvodná štruktúra, tak aj chuť, všetky minerály a vitamíny, ktoré sú v daných potravinách obsiahnuté. Takto vysušené potraviny, sú oproti bežnému sušeniu 100 % prírodné a bez pridaného cukru. Lyofilizácia eliminuje väčšinu mikrobiálnych nečistôt a zaisťuje dlhú trvanlivosť produktu ( 2 roky ).
Výhody mrazom sušeného (lyofilizovaného) ovocia:
Chuť a vôňa je oveľa lepšia ako u ovocia sušeného teplom. Sú zachované vitamíny a minerály.
Prírodný produkt bez pridania chemikálií a cukru.
Farba a podoba je takmer rovnaká ako u čerstvého ovocia.