Lyofilizované jahody - plátky 100 g
Lyofilizované jahody - plátky 500 g
Bezkonkurenčná chuť prírodného ovocia bez pridaných chemikálií, aditív a cukru.
100g lyofilizovaného ovocia zodpovedá cca 1 kg ovocia čerstvého.
Lyofilizované ovocie si zachováva okolo 90 % pôvodných charakteristík (tvar, farbu, arómu a hlavne najvyšší možný podiel vitamínov a všetkých minerálov). Vysoký obsah vlákniny.
Mrazom sušené jahody si Vás získajú pre svoju intenzívnu a sladkú chuť a taktiež musíme spomenúť ich úžasnú vôňu. Jahody si Vás získajú najmä svojou vôňou a chuťou. Každá jedna jahoda je veľmi chutná, chrumkavá, preto budete musieť dávať veľký pozor, aby Vám vrecko vydržalo aspoň do večera. Sú chrumkavé, sladké a čo je najlepšie, môžete ich mať u seba v kuchyni celoročne! Nielenže sú chutné, ale majú toľko pozitív, že ak ste ich doteraz príliš nejedli, mali by ste začať. Jahody zďaleka nie sú len obľúbeným letným ovocím, na ich nezameniteľnú chuť nadväzujú aj vysoké množstvá vitamínov, minerálov a vlákniny.
Toto ovocie prechádza procesom lyofilizácie, teda hlbokým zmrazením pri veľmi nízkom tlaku, a preto si zachováva všetky jedinečné vlastnosti čerstvého ovocia, ktoré nie je ukrátené o žiadnu z týchto zložiek: vláknina, vitamíny, minerály, antioxidanty a ďalšie dôležité živiny.
Zloženie: 100% jahody (bez pridaných látok, farbív, bez pridaného cukru, bez "éčok")
POUŽITIE: Jahody sušené mrazom sa dajú použiť všade. Pokiaľ sa rozhodneme z tohto ovocia upiecť napr. koláč, postačí len namočiť dané ovocie do vody, či alkoholu (rumu, griotky) a následne ho pridať do receptu. Ďalšie využitie je možné pridaním tohto ovocia do čaju, alebo horúcich nápojov. A v neposlednom rade môžete ovocie rozdrobiť na prášok a použiť ho ako príchuť do koktejlov, jogurtov.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia: |
1609 kJ / 384 kcal |
Bielkoviny: |
4 g |
Sacharidy: |
89 g |
- z toho cukry: |
64 g |
Tuky: |
0,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny: |
0,04 g |
Vláknina: |
6 g |